Chalet "La Choufrelle"

Algemeen over het Chalet
Dit Chalet is van de Nederlandse eigenaren Albert en Anneke Wittkampf.
Net buiten Champéry ligt het chalet "La Choufrelle" op 1200 meter hoogte, 150 meter boven het dorp. Op een zeer rustig punt aan een doodlopend weggetje. Het chalet is ten opzichte van het dorp erg gunstig gelegen, wat betreft zon en met name ook het uitzicht. Als een van de weinige van het dorp ziet u niet alleen de "Dents Du Midi" en de "Dents Blanches", maar u kunt ook ver naar het oosten tot in het Rhône-dal kijken. De zon komt eerder op en gaat later onder in vergelijking tot het dorp.

Vanaf La Choufrelle ben je in een 30 minuten in Chatel (F) waar je de Haute Savoie in rijdt, in een uurtje aan de voet van de pas de Forclaz richting Mont Blanc (F), een uurtje naar de voet van de Grand St Berhard richting Aosta (Italië) en in ruw geschat twee - drie uur aan de voet van de Furka pas. De Simplon pas is ongeveer uurtje of 2. Meer van Genève is 30 minuten ongeveer. De klim naar Diableret en Leysin start ongeveer 30 minuten vanaf het Chalet.

Het chalet is van alle gemakken voorzien:

- Een luxe keuken met vaatwasser, magnetron, oven, 5-pits inductie kookplaat en een Amerikaanse koelkast.

- Ruime woonkamer (7 x 8 meter) met ruim voldoende zitgelegenheid, 10 persoons eettafel, moderne LCD televisie, DVD, Dolby surround en draadloos internet.

- Vloerverwarming door het hele huis.

- 2 badkamers, waarvan 1 met een ruime sauna en dubbele douche, de ander met douche en ligbad.

- Vide met computer, 2e TV met koptelefoons en extra balkonnetje.

- 4 aparte slaapkamers met 2-persoons bedden.

- Wasmachine/droger staan tot uw beschikking.

- Het chalet is te koppelen met het appartement voor grote groepen (tot 14 personen), of voor mensen die extra privacy wensen.

Details van het chalet

U komt het chalet binnen op de middelste verdieping aan de achterkant (noordzijde). Direct na de voordeur treft u links de vestibule/garderobe aan, die meer dan genoeg ruimte biedt voor een groep van 10 mensen om winterkleding, berg- of skischoenen, etc. te bergen. Meteen rechts na binnenkomst loopt u de grote woonkamer (7 x 8 meter) binnen. Deze bestaat uit een TV/DVD-hoek, een 10-persoons eettafel en een zithoek rond de speksteenoven (een stenen kachel van 3000 kg speksteen, die de stookwarmte lang blijft uitstralen waardoor het heerlijk is om er na het skieën tegenaan te zitten).

Vanuit de woonkamer bereikt u het ruime balkon van 35 m² dat zich aan de zuid- en westkant van het chalet bevindt.

Grenzend aan de woonkamer is de luxe keuken, voorzien van vaatwasser, magnetron, oven, 5-pits inductie kookplaat en een Amerikaanse koelkast.

Vrijwel alle keukenapparatuur is aanwezig, inclusief een broodbakmachine. U hoeft zich geen zorgen te maken over bestek, borden, theedoeken, en vaatwasmiddel. Verder zijn alle dagelijkse keukenproducten aanwezig; u kunt ze rustig gebruiken, de bedoeling is alleen dat u ze aanvult zodat de volgende gast niet misgrijpt. In de keuken onder het raam naar het oosten vindt u ook een bescheiden zwitserse eethoek waar met 5 personen gegeten kan worden.

Tussen woonkamer en keuken bevindt zich een toilet.

Vanuit de woonverdieping loopt u via de trap naar boven naar de vide. Op de vide vindt u de tweede TV/DVD met koptelefoons, zodat u geen last heeft van het geluid als u in de woonkamer zit, aangezien de vide een open verbinding met de woonkamer heeft. Naar de TV kunt u kijken vanuit zitzakken of een 2-persoons bank, die uitklapbaar is tot 2-persoons bed in het geval u met 10 personen bent.

Er staat ook een computer die verbonden is met het internet, waar u vrij gebruik van kunt maken. Aan de vide grenzen ook een klein balkonnetje, een twee persoons slaapkamer en een badkamer met douche, toilet en ligbad.

gallery/schuinvoor[1]
gallery/openhaard[1]
gallery/keuken[1]
gallery/skbeneden[1]

Rekenvoorbeeld Chalet september:

€272 x 6 nachten            € 1.634

Schoonmaakkosten        €   309

Servicekosten                 €   207

Totaal                              € 2.150

Rekenvoorbeeld Motortrailer/ Chalet:

Chalet "La Choufelle"     €  2.150

Motortrailer                     €    160

Totaal                              €  2.310

€ 2310,- / 6 motorrijders = € 385 PP

€ 2310,- / 10 personen    = € 231 PP

Dit is slecht een prijs indicatie/ reken voorbeeld. Trailer en Chalet zijn van verschillende eigenaren. Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen door verhuurder!

gallery/person-916181_1280